مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی و پارکت لمینت
یکی از نکات بسیار مهم و کارآمد که در صنعت ساختمانسازی و دکوراسیون منازل مطرح است، بحث استفاده از کفپوش مناسب است. استفاده از کفپوش تا آنجا مهم است که برخی افراد آن را یکی از مهمترین اصول در طراحی دکوراسیون یک محیط میدانند. اما قبل از هر چیزی باید انواع کفپوش را بشناسید و مثلا بتوانید مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی را انجام دهید تا مزایا و معایب آنها را بدست آورده و درست انتخاب کنید.
هر یک از کفپوشها ویژگیهای مخصوص به خود را دارند و از کیفیت متفاوتی برخوردار هستند. در موقع انتخاب هر کدام از آنها باید دقت نمایید که هر کفپوش و یا پارکت، متناسب با نیاز فضا و محیطی خاص طراحی شده است و باید در جای مناسب خود استفاده گردد. علاوه بر این، در موقع خرید هر کدام به دکور محیط نیز دقت نمایید تا کفپوش و پارکت شما با نورپردازیها، رنگ، چیدمان وسایل و… هماهنگ باشد. در صورت عدم وجود هماهنگی قطعا بعد از مدتی از محیط دلزده خواهید شد. با ما همراه باشید تا با مقایسه آنها بتوانید به یک جمعبندی درست برسید.
کفپوش pvc چیست و چه کاربردی دارد؟
کفپوش pvc یا وینیل، یک نمونه کفپوش است که آن را از جنس پلاستیک میسازند و اغلب از آن در دکوراسیون محیطهای تجاری، اداری و آشپزخانه استفاده میشود. زیرا احتمال ریزش آب در آن محیطها وجود دارد. این کفپوش در برابر رطوبت، خوردگی، ضربه و عوامل خطرساز دیگر مقاومت بالایی دارد. کفپوش pvc در طرح و رنگهای مختلفی به بازار عرضه میشود تا درصورت انتخاب، هماهنگی لازم با انواع دکوراسیون داشته باشد.
این کفپوش در دو فرم تایل و ورق، برای پوشش کف ساختمانهای مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از ویژگیهای مهم این محصول، قیمت ارزان آن است که با انوع بودجه سازگار است. استفاده از تکنولوژیهای جدید، کارایی این محصول را در برابر عواملی مانند پارگی، خطوخش و رطوبت افزایش داده است، در نتیجه به راحتی میتوان از آن درمحلهایی مانند حمام و مراکز بهداشتی که در معرض رطوبت بالا هستند، استفاده کرد. در ادامه پارکت چوبی نیز آورده شده است، در نتیجه میتوانید مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی را انجام دهید.
پارکت چوبی چیست؟ مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی
پارکتهای چوبی از جنس چوب تولید میشوند و حس طبیعت و سرزندگی را با خود به فضای شما منتقل میکنند و زیبایی خاصی را به محیط کاری و زندگی شما هدیه میدهند. این کفپوش از چوبهایی مانند افرا، راش، بلوط و… ساخته میشوند. در واقع آنها یک لایه نازک از چوب هستند که با روشی خاص در محیط شما نصب میشوند. این نمونه پارکت نیز در طرح و رنگهای مختلفی به بازار عرضه میشود که از این جهت به راحتی میتوانید آن را مطابق با دکوراسیون خود انتخاب کنید. با حضور این پارکتها در بازار که طبیعت را به محیط زندگی شما میآورند، کمکم استفاده از سرامیکها کمرنگ شد.
از آنجا که این کفپوشها از جنس چوب ساخته شدهاند، طول عمر زیادی دارند و از استحکام بالایی برخوردار هستند. مقاومت پارکتهای چوبی در برابر ضربه باعث شده است تا بتوان از آنها در مکانهایی با تردد بالا استفاده کرد. این پارکتها قابلیت جابهجایی داشته و میتوان دو تا سه بار آنها را جدا کرده و در مکان دیگر نصب کرد. بهتر است برای حفظ ظاهر پارکتهای چوبی، از کشیدن وسایل سنگین روی آنها امتناع کنید. این کفپوشها علاوه بر طرح و رنگهای گوناگون در ضخامتهای مختلف نیز تولید میشوند. پس موقع خرید آن دقت فرمایید که اگر پارکت را برای جایی میخرید که میزان رفت و آمد در آنجا زیاد است، حتما از نوع ضخیمتر آن استفاده نمایید.
هر چقدر که ضخامت این پارکت بیشتر باشد، مقاومت آن در برابر ضربه نیز بیشتر است. در ادامه مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که مقاومت پارکتها در برابر سایش با ضریبی به نام درجه AC سنجیده میشود. درجه AC1، کمترین میزان مقاومت را نشان میدهد، در عوض AC5، بیشترین میزان مقاومت پارکت در برابر سایش را نشان میدهد.
پارکت لمینت چیست؟
پارکت لمینت یکی از کفپوشهایی است که استفاده از آن برای پوشش کف ساختمانها بسیار رایج است. این پارکتها شاید ظاهری شبیه به پارکتهای چوبی داشته باشند، اما به هیچ عنوان در تولید آنها از الوارهای چوبی استفاده نمیشود و قابل مقایسه نیز با آنها نیستند. این نمونه از کفپوشها در واقع از مغزی MDF و HDF ساخته میشوند که طی فرآیندی با چسب و مواد پلیمری ترکیب شده و سپس در معرض حرارت و فشار قرار میگیرند؛ در نهایت یک لایه روکش محافظتی نیز سطح آن را میپوشاند. این محصول اغلب به عنوان کفپوش تولید میشود، اما دکوراتیوها از آن بر روی سطوح عمودی هم استفاده میکنند تا فضایی با ویژگیهای خاص ایجاد نمایند.
در تولید پارکت لمینت یک استاندارد کلی وجود دارد که تقریبا همه تولیدکنندگان لمینت آن را رعایت میکنند. این استاندارد مربوط به لایههای این کفپوش است که معمولا آن را از چهار لایه مجزا میسازند. سپس این لایهها تحت فشار و گرما قرار گرفته تا در نهایت محصولی یکپارچه تولید گردد. کیفیت و ظاهر متفاوت این محصول در بازار به خاطر کیفیت مواد به کار رفته در هر یک از این لایهها است.
لمینت خود به معنی چندلایه بودن است، معمولا لایه اول که در واقع لایه بالا و پوششی لمینت است، به صورت ورقهای نازک اما بسیار مقاوم تولید میشود. این لایه را در طرحهای مختلفی روانه بازار میکنند که با انواع سلیقهها همخوانی داشته باشد. این موارد جدای از بحث مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی است. این طرحها در دو نوع مات و براق ساخته میشوند. لایه دوم که تحت عنوان لایه دکوراتیو شناخته میشود، در واقع یک لایه تزیینی است که از جنس مواد ملامینه است و در زیر لایه پوششی قرار دارد. این لایه از لمینت، در ترکیب شکل و زیبایی تایلها تاثیر زیادی دارد. اما اصطلاح قلب کفپوش به لایه سوم اختصاص دارد که به آن لایه مرکزی نیز گفته میشود. این لایه از آن جهت اهمیت دارد که جنس مواد آن در ایجاد خاصیت استحکام و مقاومت لمینت نقش بسیار مهمی دارد.
لایه آخر و یا همان لایه پایه پارکت لمینت با قسمت کف ساختمان در تماس است. بنابرین باید این قسمت دارای ویژگی ضد رطوبتی باشد تا لایههای دیگر از آسیب نم و رطوبت در امان باشند. در راستای این امر، معمولا لایه زیرین را به یک نوع رزین آغشته میکنند تا آن را در برابر رطوبت عایق سازند. این کفپوشها برای پوشش کف ساختمانها مناسب هستند و برای فضای بیرون گزینه خوبی نیستند. از طرفی لمینت برای مکانهای شلوغ و پر رفت و آمد نیز مناسب نیست و بهتر است از کفپوشهای مناسب دیگر استفاده گردد.
مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی
برای بررسی تفاوتهای بین کفپوشهای pvc، پارکتهای چوبی و لمینت، باید جنبههای مختلف آنها را مورد کنکاش قرار داد. مهمترین ابعاد مورد بحث در ادامه بیان خواهند شد.
قیاس از منظر ساختاری
کفپوشهای pvc همانگونه که گفته شد از جنس پلاستیک ساخته شدهاند و به همین علت از نظر ضخامت، نازکتر و نرمتر هستند. آنها انعطاف بیشتری دارند و به همین علت صدای کمتری نیز موقع تردد ایجاد میکنند. در باب مقایسه مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی و لمینت، پارکت لمینت شبیه به یک تکه چوب است که طرح و رنگ آن به خاطر لایه چاپی است که برای حفظ پارکت در برابر خطوخش و رطوبت به صورت مقاوم نیز ساخته میشود. در عوض پارکتهای چوبی، کاملا از جنس چوب هستند و برای تمام محیطهای مسکونی و غیر آن قابل استفاده هستند.
مقاومت در برابر رطوبت
کفپوشهای pvc در برابر آب و رطوبت مقاومت بهتری نسبت به لمینت و پارکت چوبی از خود نشان میدهند. پس در مکانهایی که رطوبت بالایی وجود دارد، بهتر است از این نوع کفپوش استفاده شود. اما پارکتهای چوبی در برابر آب و رطوبت، مقاومت چندانی ندارند. بعد از ریختن آب بر روی آن یا در معرض رطوبت قرار گرفتن، معمولا متورم شده و از شکل میافتند.
مقاومت در برابر گرما و نور خورشید
پارکتهای لمینت در مقایسه با پارکتهای چوبی و کفپوشهای pvc، در برابر گرما و نور بسیار مقاومتر هستند. در حالی که کفپوشهای pvc اگر در برابر نور خورشید قرار بگیرند، تغییر رنگ داده و از زیبایی میافتند. پارکتهای چوبی نیز چندان در برابر گرما و نور مقاوم نیستند.
بررسی آنها از لحاظ نصب آسان
پارکتهای لمینت سرعت نصب بالاتری نسبت به کفپوشهای pvc و پارکتهای چوبی دارند. لمینتها برای نصب به چسب نیازی ندارند، اما کفپوشهای pvc و چوب برای نصب به چسب نیاز دارند و همین باعث میشود سرعت نصب آنها افت پیدا کند.
مقایسه کفپوشها از منظر قیمت و هزینههای جاری
از لحاظ قیمتی، به طور مشخص پارکتهای چوبی قیمت بالاتری دارند، زیرا جنس آنها از چوب درختان طبیعی است. پارکتهای لمینت از نوع چوبی ارزانتر هستند، اما با وجود این قیمت آنها با توجه به جنس لایه تعیین میشود. در باب مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی، کفپوشهای pvc نیز جزو موارد ارزان هستند و قیمت مناسبتری دارند، اما هزینه نصب آنها بالاتر است.
مقایسه کفپوش pvc با پارکت های چوبی؛ نظافت
کفپوشهای pvc و لمینت، هر دو قابلیت تمیزکاری آسانی دارند و به راحتی با جاروبرقی و یک دستمال نمدار تمیز میشوند. هرچند میتوان نوع pvc را حتی با آب نیز شست. اما تمیزکاری پارکتهای چوبی متفاوت است و باید از مواد خاصی برای این کار استفاده کرد تا به بافت آن آسیبی وارد نشود. البته پارکتهای چوبی را میتوان در صورت کدر شدن سنباده کشید تا به جلا و براقیت روزهای اول خود برگردد.
سخن پایانی
در این مطلب به معرفی سه نمونه کفپوش پرداخته شد و تفاوتهای بین آنها از چند جهت مورد بررسی قرار گرفت. اکنون میتوانید با شناختی که اکنون از این کفپوشها دارید و با توجه به ویژگی مختص به هر کدام، بهترین انتخاب را داشته باشید. امید است با مشاوره گرفتن و خرید از سایت نقش معمار، به آدرس https://naghshmemar.com ، جلوهای نو به دکوراسیون منزل و محل کار خود بدهید.