نواع متریال دکوراسیون داخلی
انواع متریال دکوراسیون داخلی
امروزه برای اجرا، طراحی و دکوراسیون داخلی از متریال متفاوت و متنوعی استفاده میکنند. ترکیب خلاقیت، هنر و تکنولوژی و به کار بردن متریال جدید، در دنیای معماری و دکوراسیون داخلی، تحول زیادی ایجاد کرده است. یک ساختمان از بخشهای متفاوتی تشکیل شده و برای هر کدام از آنها انواع متریال دکوراسیون داخلی، مصالح و مواد خاصی با ویژگیهای مشخص استفاده میگردد.
به عنوان مثال دیوارپوشی که برای دیوار استفاده میشود، میتواند شامل کاغذ دیواری، تایل دیواری، چوب، رنگ و… باشد. علاوه بر آن برای کف ساختمان از متریال متفاوتی مثل پارکت، موکت، سرامیک، بتن اکسپوز و… استفاده میگردد.
اهمیت انتخاب متریال مناسب در دکوراسیون داخلی
تمامی فرایندهای مناسب طراحی داخلی با جواب دادن به پرسشهایی در مورد چیدمان نقاط کانونی، جریان طراحی و سایر عناصر مفهومی آغاز میشود. زمانی که پروژه شروع شود، طراحان باید تمام تمرکز خود را روی مواد داخلی و جزئیات قرار دهند. تصمیم گیری در مورد انتخاب متریال مناسب برای دکوراسیون داخلی، امر بسیار مهمی است و در نهایت میتواند دکوراسیون کامل، زیبا و منسجمی را ایجاد کند.
چه متریالی برای دکوراسیون داخلی استفاده میگردد؟
متریالی که برای دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد، بستگی به شرایط ساختمان دارد. در واقع شرایط گوناگون ساختمان است که به طراحان دکوراسیون داخلی این ایده را میدهد که از چه متریالی باید استفاده نمایند تا بهترین نتیجه را بگیرند.
گاهی اوقات ممکن است که ساختمان شما دارای شرایط خاصی باشد که در آن اتلاف انرژی بسیار زیاد اتفاق میافتد. به همین خاطر متریال بسیار محکمی برای کف زمین مورد نیاز است. آب و هوای محل زندگی و مکانی که ساختمان در آن قرار دارد، در تعیین متریال و دکوراسیون مورد استفاده تاثیرگذار است.
به عنوان مثال دیوارپوش پلی استایرن میتواند عایق گرما، سرما، رطوبت و صدا باشد و در مناطقی که رطوبت بالایی وجود دارد و یا سرما و گرمای آن بیش از حد است، میتواند گزینه مناسبی باشد. در ادامه مطلب انواع متریال دکوراسیون داخلی را معرفی میکنیم.
پارکت، پرطرفدارترین انواع متریال دکوراسیون داخلی
پارکت از انواع مختلف کفپوش چوبی بوده که کاربرد تزیینی نیز دارد. علاوه بر آن با ویژگیهای منحصر به فرد، عایق خوبی برای کف ساختمان در نظر گرفته میشود. این نوع کفپوش از الوار چوبی یا بلوکها تشکیل شده که با در کنار هم قرار گرفتن، یک الگوی هندسی منظم ایجاد میکنند. در گذشته از پارکت، تنها با عنوان جایگزینی برای سرامیک و کاشی استفاده میشد. ولی امروزه به علت افزایش کیفیت آن، کفپوش پارکت توانسته جایگزین مناسبی برای دیگر کفپوشها به شمار آید.
انواع مختلف پارکت
پارکتهایی که در بازار وجود دارد را از نظر متریال میتوان به دستههای زیر تقسیم بندی کرد.
- پارکت لمینت
این پارکت از لایههای مختلف ساخته شده که جنس آنها بیشتر از چوب وHDF است. به همین خاطر طرح سطح پارکت لمینت، حاوی خطوطی است که بر روی چوب طبیعی نیز دیده میشود. خاصیت عایق بندی پارکت لمینت، بافت خاص آن و دوام بالا توانسته آن را به یکی از محبوبترین کفپوشها تبدیل کند.
- پارکت یک تکه
افرادی که دوست دارند ظاهر طبیعی و کلاسیک برای خانه خود ایجاد کنند، میتوانند از پارکت یک تکه استفاده نمایند. نصب این کفپوش معمولاً زمانبر است و به مراقبت زیادی نیاز دارد.
- پارکت تمام چوب
یکی از انواع مختلف پارکت، پارکت تمام چوب است. دوام بالا و ظاهر زیبا، دو ویژگی بارز پارکت تمام چوب است. در فرایند تولید این نوع پارکت از چوب طبیعی استفاده میگردد. به همین خاطر عایق خوبی در برابر گرما و صدا محسوب میشود.
- پارکت ضد آب
پارکت ضد آب، یکی از انواع متریال دکوراسیون داخلی است. پارکت ضد آب، یک کفپوش فرآوری شده است که جهت نصب در مکانهایی مانند سرویس بهداشتی و حمام که مرطوب هستند مناسب است. افرادی که دوست دارند کف آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی خود را پارکت کنند، این نوع کفپوش مناسبترین انتخاب برای آنها خواهد بود.
اجزای تشکیل دهنده پارکت
سطح رویی پارکت، جنس سرامیک کاغذی دارد و ضد آب است. در واقع سطح رویی، ارزانترین بخش این محصول است که دارای رنگبندی متفاوتی است. سطح دوم پارکت که همان مغز محصول است، به دو نوع MDF و HDF تقسیم بندی میشود. این لایه ضد آب نیست و آسیب پذیر خواهد بود. ظاهر اصلی پارکت که سطح سوم آن است، در واقع لایه کاغذی دکوراتیو به شمار میآید. جنس و قیمت این لایه در همه پارکتها یکسان است. سطح چهارم پارکت از پلی اورتان ساخته شده و دارای خاصیت ضد آب و ضد خش است و علاوه بر آن در مقابل حرارت نیز مقاومت خوبی دارد.
انواع متریال دکوراسیون داخلی، کفپوش چوبی
یکی از انواع مختلف متریال دکوراسیون داخلی را میتوانیم کفپوش چوبی نام ببریم. کفپوشهای چوبی در رنگها و انواع متنوع در بازار وجود دارد. این نوع کفپوش از الوار چوبی و چوب درختانی مانند بلوط، نارون، افرا، توس، راش، صنوبر و… تهیه شده است.
کفپوش چوبی به علت بافت طبیعی و رنگ گرمی که دارد، ظرافت خاص و گرمای بینظیری به فضا میبخشد. به همین خاطر در دکوراسیون داخلی خانه و همچنین طراحی نمای مدرن میتوان از آن استفاده نمود.
لمینت، جدیدترین متریال دکوراسیون داخلی
لمینت یکی از انواع متریال دکوراسیون داخلی است. در گذشته بیشتر از پوشش دهنده چوبی یا همان پارکت در دکوراسیون داخلی استفاده میکردند. اما با توجه به آنکه نیازهای بشر روز به روز افزوده شده است، تولید این کفپوش در تیراژ بالا و آسیب محیط زیستی آن باعث شد تا کفپوش لمینت جایگزین پارکت شود.
لمینت بسیار با کیفیتتر از کفپوش پارکت است. نصب آن نیز آسانتر بوده و هزینه نصب نیز کمتر خواهد بود. لمینت فقط با یک کلیک ساده قابلیت نصب دارد و آسیب محیط زیستی آن نیز بسیار کم است. به همین خاطر در سالهای اخیر توانسته جای پارکت را بگیرد.
کناف در دکوراسیون داخلی
یکی دیگر از انواع مختلف متریال دکوراسیون داخلی، کناف است. کناف در حقیقت یک صفحه روکشدار بوده که از جنس گچ است و نمای بسیار زیبایی را به ساختمان میبخشد. کناف، انعطاف پذیری بالایی داشته و وزن آن سبک است و عایق صوتی و حرارتی محسوب میگردد. از کناف در طراحی سقف ساختمان، ایجاد دکور و دیوارهای کاذب استفاده میگردد.
دیوارپوش بتن سبک
دیوارپوش بتنی سبک، از جدیدترین متریال و محصولات دکوراسیون داخلی بازار به شمار میآید. این محصولات ماندگاری و مقاومت مناسبی دارند و در مقایسه با سنگهای مصنوعی سبکتر نیز هستند. در ساخت دیوارپوش بتنی از بتن با مقاومت سبک استفاده میگردد. به همین خاطر علی رغم آنکه کم وزن و سبک هستند، مقاومت خوبی در برابر ضربه دارند. از دیوارپوش بتنی، علاوه بر نمای داخلی ساختمان میتوان در نمای بیرونی نیز استفاده نمود.
دیوارپوش پلی استایرن
چنانچه برای پوشاندن دیوار محل زندگی و یا کار خود به دنبال محصولی هستید که عایق رطوبت، سرما، گرما و صدا باشد و مقاومت بالایی نیز داشته باشد، دیوارپوش پلی استایرن به عنوان یکی از انواع متریال دکوراسیون داخلی، میتواند یکی از انتخابهای خوب به شمار میآید. دیگر لازم نیست به دنبال دیوارپوش توخالی و بدون کیفیت PVC باشید، زیرا امروزه دیوارپوش پلی استایرن با متریال بسیار با کیفیت، جایگزین دیوارپوش PVC شده است. در واقع این دیوارپوش برای مناطق شمالی و جنوبی کشورمان که رطوبت بالایی دارند مناسب است.
انواع متریال دکوراسیون داخلی، ترمووال
یکی دیگر از انواع مختلف متریال دکوراسیون داخلی، ترمووال است. با توجه به آنکه بیشتر متریالی که برای دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد از جنس چوب است، بنابراین هزینه خرید و نصب آنها نیز بالا بوده و برای تولید آنها به نجار حرفهای نیاز است. به همین خاطر جهت رفع مشکلات به وجود آمده، متریالی با نام ترمووال جای متریال قدیمی را گرفته است.
ترمووال یک فوم آکوستیک دارد که عایق گرما، سرما، رطوبت و صدا است. روی این فوم یک پنل چوبی از جنس MDF یا روکش چوب طبیعی قرار میگیرد. بستهبندی ترمووال طوری است که به راحتی قابل حمل بوده و نصب آسانی نیز دارد. هزینه دیوارپوش ترمووال از دیوارپوشهای چوبی قدیمی بسیار کمتر بوده و نصب آن نیز آسانتر است.
پلی وود یا چوب پلاست
پلی وود یکی از انواع مختلف متریال دکوراسیون داخلی است که ترکیبی از پلاستیک و چوب دارد. این ترکیب میتواند علاوه بر آنکه حس زیبا و خوب چوب را انتقال دهد، خواص PVC را هم داشته باشد. چوب پلاست در واقع ضد آب است و حشرات موذی نیز نمیتوانند به آن نفوذ کنند. محصولاتی که از چوب پلاست ساخته میشوند شامل پروفیل، قرنیز، دیوارپوش و… هستند و نسبت به دیگر متریالی که در بازار موجود است، انعطاف پذیری بالاتری دارند.
انواع متریال دکوراسیون داخلی، کفپوش LVT
یکی دیگر از انواع متریال دکوراسیون داخلی، کفپوش LVT است. کفپوش LVT ساختاری چند لایه و بسیار شیک دارد. دوام آن بسیار بالاست و جذابیت بینظیری به ساختمان میدهد. به همین خاطر آن را به یکی از پرطرفدارترین کفپوشها تبدیل کرده است. این نوع کفپوش نگهداری آسانی دارد و از نظر ظاهری شبیه چوب واقعی یا سنگ واقعی است. امروز کفپوش LVT در بازار بسیار محبوب است و توانسته با کفپوشهای لمینت و پارکت نیز رقابت کند.
قرنیز نوری
یکی دیگر از انواع مختلف متریال دکوراسیون داخلی، قرنیز نوری است که زیبایی بینظیری به ساختمان میدهد. به علت آنکه قرنیز نوری دور تا دور خانه و یا هر ساختمانی را میپوشاند، نقش بسیار مهمی در نمای داخلی و جلوه زیبای آن ایفا میکند. اضافه نمودن نور به قرنیز باعث شده که زیبایی آن دوچندان شود و کارایی این متریال افزایش پیدا کند.
کاغذ دیواری
یکی دیگر از آیتمهای بسیار لوکس و زیبا برای دکوراسیون داخلی، کاغذ دیواری است. کاغذ دیواری در رنگها، طرحها، بافتها و مدلهای مختلف در بازار وجود دارد. بهرهگیری از این متریال میتواند به دیوار جذابیت و عمق زیبایی بدهد. به همین خاطر کاغذ دیواری از پرطرفدارترین انتخابها محسوب میگردد. همچنین کاغذ دیواری نسبت به دیگر متریال دکوراسیون داخلی قیمت مناسبتری نیز دارد.
سخن پایانی
دکوراسیون داخلی، علاوه بر آنکه شکل و زیبایی خاصی به خانه میدهد، میتواند محیط امنی را نیز برای زندگی فراهم کند و آرامش لازم را برای افراد ایجاد نماید. طراحان دکوراسیون از متریال مختلفی برای دکوراسیون استفاده میکنند.
طراحی داخلی به پیچیدگی خاصی نیاز ندارد و در عین سادگی میتواند بسیار زیبا باشد. انواع متریال دکوراسیون داخلی شامل پارکت، لمینت، ترمووال، دیوارپوش بتنی، کناف، کفپوش LVT، قرنیز نوری، پلی وود و… است که در مورد هر کدام از آنها در این مقاله توضیحاتی داده شد. شناخت درست از متریال دکوراسیون داخلی میتواند در به کارگیری درست آنها در فضا بسیار موثر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.